Rákos lett, erre kirúgták, most 5 millió dollárra pereli volt munkahelyét egy bankár

2022. november 28. – 23:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 44 éves bankár, Adeline Willis 5 millió dollárra pereli volt munkahelyét, a National Westminster (NatWest) bankot, amely azután bocsátotta el, hogy kiderült: Willis rákos – írja a Reuters. Az erről szóló döntést 2020-ban, nyolc hónappal bélrákdiagnózisa és néhány nappal a műtéte után hozta meg a munkahelye.

Egy bíróság korábban, az év elején már megállapította, hogy az évi 160 000 fontos állásából való elbocsátása diszkriminatív volt, ez alapján a bírói ítélet alapján kér most Willis kártalanítást. (Nagy-Britanniában ugyanis a 2010-es egyenlőségi törvény szerint a daganatos betegség fogyatékosságnak minősül, ami védi a rákban szenvedőket a megkülönböztetéssel szemben.)

Miután Willis követeléséről nem tudtak megállapodni a volt munkaadójával, az ügy a londoni munkaügyi bíróságra került, ahol hétfőn tartották az első tárgyalást. A NatWest négy tanút akar meghallgattatni, hogy kétségbe vonják annak lélektani hatását, miszerint a kórházban, sms-ben értesült arról, hogy elbocsátották.

A szóvivőjük emellett az üggyel kapcsolatban annyit mondott: „Elismerjük az eset rendkívül nehéz személyes körülményeit és azt, hogy voltak dolgok, amelyeket a bank nem jól csinált.” Azt is mondta viszont, hogy továbbra is elkötelezettek a befogadó kultúra kiépítése „és annak biztosítása mellett, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!