Hat illegális bevándorló került kórházba a horgosi lövöldözés után

2022. november 26. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

Mint arról pénteken a Telexen is beszámoltunk, több térfigyelő kamera is rögzítette, hogy fegyveresek egy csoportja sétál sötétedés után a Horgoson, ahol csütörtök este lövöldözésig fajuló konfliktus alakult ki illegális bevándorlók közt. A Szerbiai RTV-nek nyilatkozva Dragan Vasiljević, a rendőrség segédigazgatója elmondta: Hat illegális bevándorló került kórházba, több mint ezer bevándorlót pedig a befogadóközpontokba szállítottak – írja a Pannon RTV.

A rendőrök automata fegyvereket, pisztolyokat, lőszereket találtak náluk, néhányuknál a Koszovói Felszabadítási Hadsereg jelével ellátott tárgyak is voltak – mondta Vasiljević. Hozzátette, a Belügyminisztérium intézkedése szerint az ország minden pontján megnövelték a rendőri jelenlétet.

Nem ez volt az első lövöldözés a Magyarország déli határával szomszédos vidéken, idén július elején szintén lövöldözés volt a szerb oldalon található Makkhetesi erdőben.

A Horgostól 12 kilométerre fekvő Magyarkanizsán aláírásgyűjtés indult, hogy tartsanak közmeghallgatást az ügyben. Hét éve, még a határkerítés felhúzása előtt ez a tízezres vajdasági város volt a legújabbkori népvándorlás egyik legfontosabb állomása azoknak, akik a Közel-Keletről akarnak az EU-ba jutni – erről bővebben a régi Indexen írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!