Lukasenko: Minszk nem küld hadsereget Ukrajnába

2022. november 25. – 09:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A belarusz elnök cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Minszk haderő bevetését tervezi Ukrajnában – írja az MTI.

„Nem küldjük oda a katonáinkat, mert erre semmi szükség. Noha 35-40 ezer embert azonnal készenlétbe helyezhetnénk, a mi fegyveres erőink nem oldanák meg a problémát” – hangsúlyozta csütörtökön újságíróknak nyilatkozva a belarusz vezető.

Lukasenko arról is beszélt, hogy szerinte az ukrán vezetésnek „le kellene állítania magát”, és lépéseiket kell tennie a konfliktus lezárása érdekében, ha nem kívánja rengeteg ember halálát és országa pusztulását.

Az elnök az orosz állami Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy véleménye szerint az amerikaiak nem törekszenek béketárgyalásokra, csupán az atomháborútól tartanak. „Tárgyalni kell. De ésszerűen tárgyalni, és a békéről tárgyalni. Ukrajnát és ugyanúgy a lengyeleket és az amerikaiakat, akik mögötte állnak, le kell leplezni, valós fénybe helyezni őket. Ők nem kívánnak semmiféle béketárgyalásokat. Amerika – amely Lengyelország által uralkodik – csak egy dologtól fél: a nukleáris összetűzéstől” – nyilatkozott a belarusz elnök.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!