A kijevi lakosok fele pénteken is áram nélkül maradt

2022. november 25. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán főváros polgármestere szerint a kijevi lakosok közel fele még mindig áram nélkül maradt pénteken, két nappal azután, hogy az oroszok újabb légicsapásokat mértek az ország energiahálózatára – írja a France24.

„Kijevben a lakások egyharmadában már van fűtés, és a szakemberek folytatják a helyreállítást. A fogyasztók fele viszont még mindig áram nélkül maradt” – mondta Vitalij Klicsko polgármester. A helyzet javult csütörtökhöz képest, akkor még a kijevi lakások kétharmadában nem volt áram.

Helyiek sötétben várakoznak egy kijevi buszmegállóban november 24-én – Fotó: Danylo Antoniuk / Anadolu Agency / AFP
Helyiek sötétben várakoznak egy kijevi buszmegállóban november 24-én – Fotó: Danylo Antoniuk / Anadolu Agency / AFP

Ukránok milliói töltötték a csütörtököt áram nélkül, miután Oroszország korábban mintegy 70 rakétát lőtt ki víz- és villamosenergia-ipari létesítmények ellen országszerte, miközben a nappali hőmérséklet az ország több pontján is megközelítette a fagypontot.

„A nap folyamán váltakozva, de minden fogyasztó számára visszakapcsolják az áramot” – írta a polgármester pénteken a Telegramon.

Az országos áramszolgáltató vezetője elmondta, hogy a javítási munkálatok országszerte folynak, és a hálózat már „túljutott a legnehezebb szakaszon” a legutóbbi támadások után.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!