Bocsánatot kért az Apple beszállítója a kínai gyárában kitört balhé miatt

2022. november 24. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Elnézést kért a világ legnagyobb iPhone-gyárát működtető Foxconn a héten a gyárban kitört balhé miatt. A kínai Csengcsouban működő, kb. 200 ezer embert foglalkoztató üzemben még verekedés is kitört, mert fellázadtak a munkások, akik közül sokan a szigorú kínai Covid-szabályok miatt nem tudtak hazamenni. Eközben a gyár hálótermeiben nem különítették el a koronavírus-fertőzötteket az egészségesektől, és a dolgozók szerint nem kaptak elegendő élelmiszert sem, ráadásul terjedni kezdett a hír, hogy a beígért bónuszok kifizetése is csúszni fog.

A tajvani tulajdonú Foxconn szerint a félreértéseket egy „technikai hiba” okozta, ami az új munkavállalók munkába állásakor jelentkezett, de a cég fogadkozott, hogy minden dolgozó meg fogja kapni a neki ígért pénzt. Hogy pontosan mi volt ez a technikai hiba, azt a cég nem részletezte, csak annyit közöltek, hogy megállapodtak a munkásokkal.

Az Apple is adott ki közleményt az esetről, azt írták, együttműködnek a Foxconn-nal a helyzet megoldása érdekében. (Reuters)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!