Palesztin fegyveresek rabolták el egy izraeli drúz férfi holttestét a kórházból

2022. november 23. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

Arcukat eltakaró palesztin fegyveresek hatoltak be egy dzseníni kórházba, és rabolták el egy izraeli állampolgárságú, drúz férfi holttesttét – adta hírül a CNN. A fegyveresek azt követelik, hogy a holttest visszaadásáért cserébe az izraeliek is adják ki a hadseregük által megölt palesztinok testeit.

Dzsenín Ciszjordániában van, a legészakibb palesztin kormányzóság székhelye. Az elrabolt holttest egy 18 éves férfié, aki korábban autóbaleset részvevője volt. Apja állítja, amikor elrabolták, még vert a szíve, és gépek tartották életben, de az emberrablók lekapcsolták ezekről. Dzsenín palesztin kormányzója, Akram Rajub viszont ezt tagadta, azt mondta, a férfi már halott volt, amikor az emberrablók behatoltak a kórházba.

Utcai barikád Dzsenínben – Fotó: Jaafar Ashtiyeh / AFP or licensors
Utcai barikád Dzsenínben – Fotó: Jaafar Ashtiyeh / AFP or licensors

A CNN szerint az emberrablók a dzseníni menekülttáborban székelő Dzsenín Brigádok tagjai, és a csatorna által megszerzett közleményük szerint az elrabolt holttestért cserébe az Izraeli Védelmi Erők által megölt összes palesztin holttestének visszaszolgáltatását követelik. Közölték azt is, riasztották tagjaikat és támogatóikat arra az esetre, ha az Izraeli Védelmi Erők esetleg megrohamoznák a dzseníni menekülttábort.

Jáir Lapid izraeli miniszterelnök azt mondta, az emberrablók súlyos árat fognak fizetni, ha nem szolgáltatják vissza a testet, és Izrael az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy nincs terrorista, akit ne tudnának megtalálni.

A izraeli–palesztin viszony különösen fesztült, mióta szerdán bombák robbantak Jeruzsálemben. Az izraeliek emiatt zárták le többek közt azt a határátkelőt is, amin az elrabolt drúz férfi egy barátjával együtt átkelt Palesztinába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!