Buszmegállókban robbantottak Jeruzsálemben, 1 ember meghalt, 18 megsérült

2022. november 23. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

Terrortámadásnak minősítette a rendőrség azt a két robbantást, amelyek egyike szerdán reggel 7 óra után nem sokkal, a másik pedig 7 óra 30 körül történt Jeruzsálem egy-egy főbejáratánál, a buszmegállókban. Az első jelentések szerint a robbanószerkezeteket táskákban hagyhatták. A támadásban egy ember meghalt, további tizennyolc pedig megsérült – írja a Times of Israel a rendőrségre és a mentőkre hivatkozva. A rendőrség a robbanásokat terrortámadásnak minősítette.

A további részletekről annyit tudni, hogy az első a főbejárat közelében, Givat Saulban történt, nem sokkal reggel 7 óra után, csúcsidőszakban: ebben a megállóban várakozó 12 ember megsérült, közülük ketten súlyosan. Egyikük később meghalt a Sáre Zedek Orvosi Központban.

A második robbanás nem sokkal 7:30 után történt, a Ramot csomópontnál, Jeruzsálem másik bejáratánál. Ebben három ember könnyebben megsérült a repeszektől, pánikreakciók miatt pedig négy embert szállítottak kórházba – közölték a mentősök.

Az első héber nyelvű médiajelentések szerint a robbanásokat táskákban hagyott robbanószerkezetek okozhatták. Kobi Sabtai izraeli rendőrfőkapitány szerint a merényletben két támadó is részt vehetett. Egyúttal felszólította a lakosságot, hogy figyeljenek a gyanús csomagokra. A rendőrség átkutatja a várost robbanószerkezetek után.

Az elmúlt hónapokban több késeléses merénylet történt Jeruzsálemben, főként az óvárosban. A múlt hónapban egy palesztin fegyveres megölt egy izraeli katonát egy Jeruzsálem melletti ellenőrző pontnál. Tavasszal a hadsereg nagyszabású terrorellenes offenzívát indított Ciszjordániában: a művelet több mint 2000 letartóztatást eredményezett a szinte éjszakába nyúló razziák során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!