Harmadik napja kutatnak túlélők után a 268 halálos áldozatot követelő földrengés után Indonéziában

2022. november 23. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Harmadik napja kutatnak túlélők után Indonéziában a hétfői földrengés után, a mentőegységek munkáját nehezíti, hogy több utórengés is megrázta a Jáva szigetének nyugati részét, az utak pedig szó szerint felgyűrődtek, járhatatlanná váltak. A térség kormányzója a BBC-nek azt mondta, körülbelül 140 utórengést tapasztaltak a régióban hétfő óta.

Romba dőlt ház a földrengés sújtotta Cianjurban – Fotó: Ajeng Dinar Ulfiana / REUTERS
Romba dőlt ház a földrengés sújtotta Cianjurban – Fotó: Ajeng Dinar Ulfiana / REUTERS

A mentésben több százan vesznek részt, de a folyamatos utórengések miatt ők is veszélyben vannak a kormányzó szerint. A mentőcsapatok még mindig gyalog és motorral járják a terepet, mivel az utak nem mindig járhatók, de helikopterek is készenlétben állnak arra az esetre, hogy a megtalált áldozatokat kórházba szállítsák.

Az 5,6 erősségű földrengés eddig legalább 268 ember, köztük gyerekek halálát okozta, 151-en tűntek el és több mint ezren sérültek meg.

A 270 millió lakosú Indonéziában gyakoriak a földrengések. Idén februárban egy 6,2-es erősségű földrengés 25 halálos áldozatot követelt. Az eddigi legsúlyosabb földrengés és cunami 2004-ben pusztított az Indiai-óceánon, akkor egy tucat országban összesen 230 ezren haltak meg, többségük Indonéziában.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!