Erős földrengés rázta meg Indonéziát: 56 halott, 700 sérült

2022. november 21. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

5,6-os erősségű földrengés rázta meg hétfőn az indonéziai Jáva szigetét és környékét. A legfrissebb jelentések szerint legalább 56-an meghaltak és 700-an megsérültek. A földrengésben több tucatnyi ház is megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek. De a földrengés erejét még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára küldték az embereket, hogy biztonságban legyenek.

Evakuált emberek Jakarta utcáján – Fotó: Ajeng Dinar Ulfiana / REUTERS
Evakuált emberek Jakarta utcáján – Fotó: Ajeng Dinar Ulfiana / REUTERS

Az amerikai földtani intézet jelentése szerint az 5,6-es erősségű rengés középpontja a Nyugat-Jáva tartománybeli Cianjur régióban volt, 10 kilométeres mélységben. Cianjur környékén számos földcsuszamlást is észleltek. A Nemzeti Katasztrófavédelmi Ügynökség vezetője szerint még zajlik a kárfelmérés és áldozatok után is kutatnak.

A 270 millió lakosú Indonéziában gyakoriak a földrengések. Idén februárban egy 6,2-es erősségű földrengés 25 halálos áldozatot követelt. Az eddigi legsúlyosabb földrengés és cunami 2004-ben pusztított az Indiai-óceánon, akkor egy tucat országban összesen 230 ezren haltak meg, többségük Indonéziában.

(AP News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!