Meghekkelték, 3 és fél percig pornó ment egy digitális reklámtáblán Brisbane-ben

2022. november 21. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az ausztráliai Brisbane egyik legforgalmasabb útja mellett áll az a digitális hirdetőtábla, amit hekkerek törtek fel vasárnap. Az akció azt hozta magával, hogy három és fél percig pornó ment a hirdetőtáblán.

Queensland-szerte kb. 70 digitális hirdetőtáblát üzemeltet az a cég, amelyhez ez a felület is tartozik. A GOA elnézést kért a történtekért, különösen, hogy a közelben egy iskola is található. A nine.com.au azt írja, hogy a rendőrség számára átadtak már képeket olyan személyekről, akiknek esetleg köze lehet a történtekhez. Hozzátették: szervereiket vagy más felületeiket a hekkerek nem törték fel.

Szintén hekkerekhez köthető egy pár nappal ezelőtti romániai eset: a tervezettől eltérően alakult egy Zoom-hívás egy kiberbiztonsági és internetes adatvédelmi konferencián, amit a román kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium szervezett: a szervezők mögötti kivetítőn a konferencia huszadik perce körül (a videón 27:20 után) a Zoom-hívás képernyője helyett egy pornóképekből összeállított montázs jelent meg.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!