300 ezer Teslát hívnak vissza Amerikában

2022. november 19. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla 321 ezer autóját hívja vissza az Egyesült Államokban egy hátsó lámpát esetlegesen érintő hiba miatt – az érintett hátsó lámpák időnként nem kapcsolnak be. A visszahívás néhány 2023-as Model 3-at és 2020-2023-as Model Y-t érint, írja a Sky News.

A cég szerint a lehetséges hiba miatt nem érkezett jelentés sem balesetről, sem sérülésről, valószínűleg egy vezeték nélküli kapcsolaton keresztüli frissítéssel orvosolják majd a problémát.

Pár napja a vállalat mintegy 30 ezer Model X-et hívott vissza az első utasoldali légzsák hibája miatt, a hónap elején pedig több mint 40 ezer Model S és Model X járművet, amikben göröngyös úton hajtva kikapcsolódhat a kormányszervó.

November 5-én egy nagy sebességgel haladó Tesla Model Y két halálos áldozattal és három sérülttel járó balesetet okozott a kínai Kuangtung tartományban, és egyelőre nincsenek pontos információk arról, hogy miért nem fékezett, vagy fékezték le az autót, írta a Reuters. A Tesla azt állítja, hogy a balesetről készült videófelvételek azt mutatják, hogy nem gyulladt ki a féklámpa, ami arra utal, hogy meg sem próbálták lefékezni az autót.

A Tesla 2022-ben 19 esetben kezdeményezett Amerikában visszahívást, melyben több mint 3,7 millió jármű volt érintett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!