Berobbant egy gázvezeték Szentpétervárnál

2022. november 19. – 19:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szemtanúk felvételei szerint hatalmas robbanást történt szombaton a szentpétervári Murino kerületben. Az illetékes hivatal közlése szerint a robbanást egy gázvezeték dekompressziója okozta, áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

A Szentpétervártól bő húsz kilométernyire keletkezett tűz a városból is látszott. Az orosz média jelentése szerint a robbanás feltehetően a Gazprom fő gázvezetékét érte, és akár egymillió embert is érinthetett, a Szentpétervár környéki gyárak, lakóövezetek és középületek elektromos és hőenergiával való ellátása kerülhetett bajba.

A helyi kormányzó, Alexander Drozdenko azt mondta, hogy hagyták a gázt elégni, és a szakemberek „készülnek a gázvezeték javításának megkezdésére”. A kormányzó igyekezett megnyugtatni a helyi lakosokat is, és azt mondta, hogy a közösségi médiában keringő riasztó felvételek ellenére – köztük olyan videók, amelyeken a hangos robbanást követően óriási tűzgolyó látható – a környező erdős területekre valószínűleg nem terjed tovább a tűz.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!