3 millió dollárt ítéltek Gabby Petito családjának a Brian Laundrie hagyatéka elleni perben

2022. november 17. – 22:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Sarasota megyei, floridai bíró csütörtökön Gabby Petito családjának adott igazat a Brian Laundrie hagyatéka ellen, jogtalan haláleset miatt indított perben. A bíró hárommillió dolláros kártérítést határozott meg Gabby Petito édesanyjának, Nichole Schmidtnek, aki lánya hagyatékának kezelője. Az ítélet jogerős.

A jogtalan haláleset polgári perekben fordul elő, amikor a felperes szerint az alperest hibáztatni lehet egy halálesetért (műhibaperekben például gyakran előfordul a kifejezés). A Petito család azért perelt, mert Laundrie bizonyíthatóan megölte a lányukat, a férfi családja pedig elutasító és titkolózó volt a Petito családdal, amikor a nőt még csak eltűntnek hitték (a család viselkedése miatt egy másik per is folyamatban van).

Az egyik utolsó kép Petitóról, amint egy rendőrrel beszél – Fotó: Moab Police Department
Az egyik utolsó kép Petitóról, amint egy rendőrrel beszél – Fotó: Moab Police Department

„A Petito család elvesztette a lányát, és azt a lehetőséget is megtagadták tőlük, hogy szembeszálljanak a gyilkosával” – kommentálta az ítéletet Patrick Reilly, Petito szüleinek ügyvédje a CNN-nek. „Semmilyen pénzösszeg nem elegendő arra, hogy kárpótolja a Petito családot lányuk, Gabby haláláért, amelyet Brian Laundrie keze által szenvedett el.” Reilly szerint a férfinak nem volt hárommillió dollárja, de bármennyi pénzt is kapnak, az segíteni fogja Petito családját a Gabby Petito Alapítvány törekvéseiben. Az alapítvány eltűnt személyek felkutatását, illetve párkapcsolati erőszaktól szenvedők megsegítését célzó szervezeteket támogat.

A 22 éves, Instagramon népszerű Gabby Petito tavaly akkor került be a világsajtóba, amikor eltűntnek nyilvánították, miután vőlegényével, Laundrie-vel országjáró útra indult. Petito maradványait szeptemberben találták meg a wyomingi Teton megyében, alig több mint egy héttel azután, hogy a családja bejelentette az eltűnését. A halottkém megállapította, hogy fojtogatás okozta a halálát. Laundrie szeptember 1-jén egyedül tért vissza a pár otthonába, majd nagyjából két héttel később újra elment. Holttestét később megtalálták egy floridai természetvédelmi területen, az otthona közelében. Az orvosszakértő öngyilkosságot állapított meg. A hatóságok a közelben találtak egy jegyzetfüzetet, amelyben Laundrie állítólag felelősséget vállalt Petito haláláért. Az ügyről korábban itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!