Németország járőröző vadászgépeket ajánl fel Lengyelországnak

2022. november 16. – 15:08

Másolás

Vágólapra másolva

Németország Eurofighter típusú járőröző vadászgépeket ajánl fel Lengyelországnak, így támogatva a lengyel légvédelmi rendszer megerősítést – írja a CNN.

A német védelmi minisztérium sajtószóvívője, Christian Thiels egy mai sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a védelmi minisztérium a kedden történt rakétabecsapódásokra reagálva ajánlja fel segítségét Lengyelországnak, és ha kell a gépek már holnap megkezdhetik a járőrözést. Thiels azt is elmondta, hogy a vadászgépeket nem szükséges Lengyelországba telepíteni, a pilóták német légibázisokról szállhatnának fel, és minden bevetés után ezekre a bázisokra térhetnének vissza. A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy Christian Lambrecht német védelmi miniszter a tervek szerint szerdán egyeztet a lengyelekkel a felajánlásról.

Wolfgang Buechner, a német kormány helyettes szóvivője ugyanezen a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Olaf Scholz kancellár telefonon beszélt Andrzej Duda lengyel elnökkel, és felajánlotta Berlin támogatását. „Nem kérdés, hogy Lengyelország mellett állunk, és természetesen nem hagyjuk magára Lengyelországot ebben a helyzetben” – mondta Buechner.



Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!