Joe Biden: Nem valószínű, hogy Oroszországból lőtték ki a rakétát

2022. november 16. – 07:00

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök rendkívüli ülést hívott össze a G20-as csúcstalálkozón a világ vezetőinek, hogy megvitassák a helyzetet. Az elnöktől újságírók megkérdezték, hogy mondana-e valamit a megbeszélésről, de eleinte nemes egyszerűséggel annyit válaszolt, hogy „nem”.

Fotó: Kevin Lamarque / Reuters
Fotó: Kevin Lamarque / Reuters

Később a CNN szerint mégis megszólalt a témában, és a riportereknek elmondta: az előzetes információk szerint „nem valószínű”, hogy a rakétát Oroszországon belülről lőtték ki, de nem tudni biztosan, amíg a vizsgálat be nem fejeződik.

„Megállapodtunk abban, hogy támogatjuk Lengyelország vizsgálatát a robbanás ügyében… És gondoskodni fogok arról, hogy pontosan kiderüljön, mi történt” – mondta Biden, hozzátéve, hogy a vezetők együttérzésüket fejezték a robbanásban elhunytak miatt. „Közösen határozzuk meg a következő lépésünket, miközben kivizsgáljuk a helyzetet. Teljes egyetértés volt az asztalnál ülők között” – tette hozzá.

Amikor újságírók rákérdeztek, miért tartja valószínűtlennek, hogy az oroszok lőtték volna ki a rakétát, azt mondta: vannak előzetes információk, amelyek ezt cáfolják.

„Nem akarom ezt biztosra mondani, amíg teljesen ki nem vizsgáltuk a helyzetet. A pályája alapján nem valószínű, hogy Oroszországból lőtték volna ki, de majd meglátjuk” – mondta.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!