Donald Trump visszatér a politikába, lánya, Ivanka Trump nem tart vele

2022. november 16. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal azután, hogy magyar idő szerint szerda hajnalban Donald Trump volt amerikai elnök bejelentette, hogy 2024-ben ismét elindul az elnökségért, lánya, Ivanka Trump közleményben tisztázta: ő nem tervez visszatérni a politikába, és az apja kampányában sem fog részt venni -írja a CNN.

Trump azután jelentette be indulását, hogy pártja a várakozásaikon alul szerepelt a múlt heti félidős választásokon, a Republikánus Párton belül pedig többen is a korábbi elnököt tették felelőssé a gyenge szereplés miatt, ami miatt nem lesz olyan egyszerű a republikánus jelöltség megszerzése, mint arra előzetesen számíthatott.

Donald és Ivanka Trump egy 2016-os kampányeseményen Pennsylvaniában Fotó: Mark Makela / Getty Images / AFP
Donald és Ivanka Trump egy 2016-os kampányeseményen Pennsylvaniában Fotó: Mark Makela / Getty Images / AFP

Percekkel apja szerdai bejelentése után Ivanka közleményt adott ki, amiben azt írta:

„Nagyon szeretem az apámat, de ezúttal úgy döntöttem, hogy a gyerekeimet és a családunk magánéletét helyezem előtérbe. Nem tervezem, hogy részt veszek a politikában. Bár mindig szeretni és támogatni fogom az apámat, a jövőben ezt a politikai színtéren kívül fogom tenni. Hálás vagyok, és megtiszteltetés volt az amerikai népet szolgálni, és mindig büszke leszek a kormányunk számos eredményére.”

Ivanka Trump és férje, Jared Kushner 2017 és 2021 között fontos feladatokat láttak el a Fehér Házban, mindketten tanácsadói pozícióban dolgoztak Trump mellett. A nőt sokan kritizálták, mert semmilyen kormányzati tapasztalata nem volt, ahogy az is szokatlan, hogy egy elnök családtagja ilyen pozíciót kapjon a Fehér Házban. A családban viszont nem volt az, Ivanka Trump korábban is az apja tanácsadójaként dolgozott, amíg a Trump Orgainzation ügyvezető alelnöke nem lett. Apjához hasonlóan őt sem kerülték el a kisebb-nagyobb botrányok, szeptemberben például, apjával és másik két gyerekével együtt, csalás miatt perelték be, valamint a Capitolium 2021. január 6-i ostromával kapcsolatban is tanúskodnia kellett a kongresszusi bizottság előtt.

A CNN-nek több, az elnök lányát ismerő forrás, úgy nyilatkozott, Ivanka „végzett Washingtonnal”, és soha többet nem akar oda visszatérni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!