Egy herszoni férfi állítja, napi rendszerességgel kínozták őket az oroszok

2022. november 14. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Valerij, egy ukrán férfi számolt be arról a Skynewsnak, hogy egy herszoni börtönben az orosz katonák rutinszerűen kínozták foglyaikat.

„A húsz cellában több mint 180 fogoly volt, és mindennap megkínozták az embereket” – emlékezett vissza Valerij.

A férfi a háború előtt sikeres üzletember volt. Márciusban tartóztatták le, amikor megpróbált ellenállni az oroszoknak, akik éppen a gyárából lopták ki a teherautóit. Valerijnek a lopásra bizonyítékai is vannak, ipari kamerák rögzítették, ahogy elvitték a kocsikat. Szintén felvételek készültek arról is, ahogy az irodáját kifosztották, a számítástechnikai eszközöket és egyéb értékeket zsákokba pakolták, míg a berendezés többi részét összetörték.

Valerij a börtönben töltött idő és szenvedései ellenére szerencsésnek érzi magát másokhoz képest.

„Nagyon komolyan megkínozták őket. Áramütéseket adtak nekik, vízben fojtogatták az embereket, megvágták őket. Olyan dolgokat csináltak, amelyeket elképzelni sem tudtam, hogy egy emberi lény képes lehet megtenni. Imádkoztunk azért, hogy minél hamarabb visszakerüljön Herszon Ukrajnához” – mondta Valerij.

Andrej, aki a börtön szomszédságában lakott, azt mondta Valerijnek, hogy az itt élők is hallották a sikolyokat. „Mindent hallottam, borzasztó volt. Lányokat erőszakoltak meg itt, aztán férfiakat hoztak ide, akiket megvertek és megöltek.”

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!