Kaczyński: Ha a fiatal nők annyit isznak, mint a férfiak, akkor nem lesznek gyerekek

2022. november 8. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha folytatódik az a tendencia, hogy 25 éves korukig a fiatal nők annyit isznak, amennyit a velük hasonló korú férfiak, akkor nem lesznek gyerekek” – állapította meg az alacsony születésszámokról a lengyel kormánypárt vezetője, Jaroslaw Kaczyński, írja a Guardian.

A Jog és Igazságosság pártját (PiS) vezető politikus ezen megállapítását azzal is kiegészítette, hogy

míg egy férfinak 20 éven keresztül kell túlzott mértékben alkoholt fogyasztania ahhoz, hogy alkoholista legyen, addig egy nő két év alatt alkoholfüggő lehet.

Kaczyński hétvégén elhangzott mondatai nagy felháborodást váltottak ki Lengyelországban: „Persze, röhöghetünk rajta, gyárthatunk mémeket belőle, de ez egy komoly, tragikus ügy” – írta baloldali Joanna Scheuring-Wielgust. Anna Lewandowska, a lengyel focista Robert Lewandowski felesége, Instagramon azt írta: bosszantja, hogy a politikusok igazságtalanul a nőket vádolják ahelyett, hogy a valódi probléma felismerésével lennének elfoglalva.

Jaroslaw Kaczyński az elhangzott információt állítólag egy olyan orvostól szerezte, aki férfiaknak a harmadát kigyógyította már az alkoholizmusból, de női betegeivel nem járt sikerrel. A PiS vezetőjének kijelentéseit kritizálók azonban mondják: a lengyel nők leginkább anyagi bizonytalanság és pont a lengyel kormánypárt által meghozott abortuszszigorítás miatt nem vállalnak gyereket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!