Amerikai külügyminiszter: Putyin úgy döntött, ha erőszakkal nem tudja elfoglalni Ukrajnát, akkor megpróbálja megfagyasztani, hogy behódoljon

2022. november 5. – 11:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Washington azzal vádolja Moszkvát, hogy megpróbálja „megfagyasztani” Ukrajnát, hátha így behódolnak, mivel a csatatéren nem tudják legyőzni őket. Az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken pénteken a G7-országok külügyminisztereinek németországi találkozója után beszélt erről.

Oroszország többször támadta rakétákkal és drónokkal az ukrán energetikai infrastruktúrát, miközben a kijevi erők előrenyomultak az orosz inváziós csapatok ellen az ország keleti és déli részén.

Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan pénteken Kijevben találkozott Zelenszkijjel, hogy az Egyesült Államok támogatásáról biztosítsa Ukrajnát. Sullivan azt mondta, Ukrajnának „ebben a kritikus pillanatban égető szüksége van a légvédelemre”.

A Pentagon pedig bejelentette, hogy az USA egy 400 millió dolláros biztonsági csomag részeként Hawk légvédelmi rendszereket ad Ukrajnának.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!