A budapesti német nagykövet egy videóval bizonyítja Schmidt Máriának, hogy Németország létezik

2022. november 1. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Sajátos választ küldött Julia Gross, Németország magyarországi nagykövete Schmidt Máriának, aki egy Bayer Zsoltnak adott interjúban azt mondta: Németország már nem is létezik. Julia Gross Berlinben élő férjét kérte meg, hogy egy videóban bizonyítsa be, Németország igenis él és működik.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, az Orbán-rendszer egyik meghatározó ideológusa a Bayer Show október 30-i adásának vendége volt a Hír Tv-n. Szóba került, hogy tavasszal Ukrajna németországi nagykövete „sértett májas hurkának” nevezte Olaf Scholz német kancellárt, és erre válaszul Németország nem utasította ki az ukrán nagykövetet. Bayer Zsolt ennek kapcsán azt a kérdést tette fel Schmidtnek, hogy „van még egyáltalán Németország?”, mire Schmidt azt felelte: „szerintem nincs”. Mint kifejtette, az Északi Áramlat vezetékeit ért terrortámadás hátterét nem firtatták a német újságok és a német kancellár sem szólt egy szót sem az ügyben, pedig Németország elvesztette energiautánpótlása egyik legfontosabb eszközét.

Németország budapesti nagykövete, Julia Gross a Twitteren erre azt írta: „Egy pillanatra aggódni kezdtem, amikor Schmidt Mária azt állította, hogy Németország megszűnt létezni. Felhívtam a férjemet Berlinben, és nézzétek, még itt vagyunk!”

A férje a videón Berlin Kreuzberg negyedéből jelentkezik be, és azt mondja: ugyan az idő nem a legjobb, de elég nagy a nyüzsgés az utcán, tele vannak a kávézók, az üzletek. „Csak annyit tudok mondani, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Üdvözlet Berlinből Budapestnek” – mondja Julia Gross férje.

Schmidt Mária a műsorban egyébként arról is beszélt, hogy a Németországot most a szociáldemokratákkal és liberálisokkal együtt kormányzó zöldek egykor Amerika, a NATO és az atomfegyverek ellen tüntettek, de „most a legnagyobb Amerika-csicskák” Németországban, és ők a háborús héják.

A Terror Háza főigazgatója nemrég Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár The Bold Truth About Hungary című podcastjában azt fejtette ki, hogy szerinte Magyarországon sajtó- és szólásszabadság van, senkinek nem jut eszébe, hogy a véleménye miatt bármilyen hátrány érhetné, míg például Amerikában boszorkányüldözés folyik, Németországban pedig tapintható a félelem, és az emberek nem mernek megszólalni sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!