Angliában jövő héttől minden baromfit és fogságban tartott madarat zárt térben kell tartani

2022. október 31. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő héttől Anglia egész területére kiterjesztik az összes fogságban tartott madár és baromfi zárt térben tartására vonatkozó utasítást – írja a Sky News. Az intézkedés minden madártulajdonosra vonatkozik, függetlenül attól, hogy néhány madarat tartanak-e, vagy több ezret.

A madárinfluenza elleni intézkedéseket az Egyesült Királyság főállatorvosa szigorította, november 7-étől az állatok benti tartása és a szigorú higiéniai biztonsági intézkedések betartása jogi kötelezettséggé válik. A madártulajdonosoknak egy hetük van felkészülni az új intézkedések betartására.

Az eddig elsősorban vadon élő madarak körében terjedő madárinfluenza országos kockázatát már korábban „nagyon magasra” emelték, két héttel ezelőtt pedig Nagy-Britannia egész területét madárinfluenza-megelőzési övezetté nyilvánították. Christine Middlemiss főállatorvos elmondta: „Idén a madárinfluenza eddigi legnagyobb mértékű kitörésével nézünk szembe, és a kereskedelmi célú gazdaságokban és a háztáji madarakban előforduló megbetegedések számának gyors növekedését tapasztaljuk Anglia-szerte. A betegségnek kitett tartott madarak kockázata elérte azt a pontot, amikor további értesítésig minden madarat el kell zárni.”

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!