Több ezren buliznak egy illegális olasz rave-partin, a belügyminiszter utasítást adott az oszlatásra

2022. október 30. – 16:08

Több ezren buliznak egy illegális olasz rave-partin, a belügyminiszter utasítást adott az oszlatásra
Fotó: LocalTeam / Youtube

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezer ember, köztük rengeteg külföldi érkezett tegnap napközben és éjjel a Witchtek 2K22 névre hallgató illegális halloweeni rave-partira egy elhagyatott raktárépülethez az észak-olaszországi Modena várostól nem messze.

Mi történt eddig?

A rendezvényre a hivatalos szervek is felfigyeltek, szombat este olyan torlódás alakult ki a Cittanova negyed környékén, a Grandemilia szupermarket közelében található raktárhoz vezető útvonalon, hogy biztonsági okokból kénytelenek voltak lezárni az autópályák egyes lehajtóit is. Ahogyan annak lennie kell egy ilyen partin, egész éjjel ment a zene és a tánc. Sokan lakókocsikkal érkeztek (köztük sok francia), azzal a szándékkal, hogy egészen keddig maradjanak.

Mit szóltak a hatóságok?

Nem mindenkinek volt ilyen rózsás a kedve a parti miatt, Matteo Piantedosi belügyminiszter annyira felmérgelte magát, hogy utasítást adott a modenai prefektusnak és a rendőrfőnöknek, tegyenek meg mindent, amit tudnak:

  • szakítsák félbe a bulit,
  • oszlassák szét a tömeget,
  • ürítsék ki a területet.

A maga részéről azt vállalta, hogy már hétfőn beterjeszt egy sor új jogszabályt, ami hatékony eszközt adna a hatóságok kezébe az ehhez hasonló események megelőzésére, megakadályozására és felszámolására.

Mi a helyzet most?

Hogy milyen eredménnyel járt a belügyminiszter utasítása, arról kissé ellentmondásosak az információk. Több helyen azt írják, hogy a rendőrök és a carabinierik nem avatkoztak be, mert a szervezők lekapcsolták a zenét. Ennek kissé eléggé ellentmond, hogy a környéken élőző csatorna adásából pillanatnyilag egyértelműen az látszik és hallatszik, hogy a darabolás, szeletelés nem állt le, dübörög a zene rave, a résztvevők pedig akadálytalanul járkálnak ki-be a helyszínen, miközben odafenn rendőrségi helikopterek köröznek.

Mire lehet számítani?

Arra nem fogadnánk nagy összegben, hogy az összegyűlt mintegy 3000 bulizó elszontyolodva veszi a sátorfáját, majd lábujjhegyen elslattyog. A közösségi csatornákon szervezik tovább az esti partit, és ahogy írják,

készek harcolni azért, amiben mindannyian hisznek: RAVE ON!

Nem ez az első ilyen illegális buli a környéken, 2021. augusztus 13-án is tartottak például egyet Viterbo megyében, az ekkori rave-parti szervezője és a bulizók többsége is francia volt, a bulit 10 naposra tervezték, egy 25 éves férfi életét vesztette, belefulladt egy közeli tóba.

(Next, Open)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!