Egy ember meghalt, öten, köztük egy Arsenal-futballista megsérültek egy milánói késelésben

2022. október 27. – 21:37

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ember meghalt, legalább négy másik megsebesült – közülük többen súlyosan –, amikor egy szupermarketben történt késelésben az észak-olaszországi Milánó délnyugati szomszédságában, a nagyjából kilencezer lakosú Assago városában, írta a BBC csütörtök késő este.

Az Ansa.it olasz lap először szintén azt írta, hogy a négy sérültje van a merényletnek, és közülük hárman vannak súlyos állapotban, de később ötre korrigálta a sérültek számát. A szintén olasz Sky.Tg24 ugyancsak öt sérültről számolt be, hozzátéve: egyiküket, egy 81 éves nőt még a helyszínen elláttak, őt nem is kellett kórházba szállítani.

A támadás egy Carrefour áruházban történt. Az áldozat a bolt egy 30 éves alkalmazottja.

A sérültek között volt Pablo Mari, az Arsenaltól kölcsönkapott futballista is. A 29 éves spanyol labdarúgó idén került Olaszországba. Előbb az Udinesében játszott, jelenleg az élvonalbeli AC Monza játékosa.

Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere a BBC-nek nyilatkozott, azt mondta: „Most tudtam meg a hírt. Edu [az Arsenal technikai igazgatója] felvette a kapcsolatot a rokonaival. Kórházban van, de úgy tűnik, jól van”.

Az Arsenal is kiadott időközben egy közleményt – ezt a Mirror idézi –, ebben azt írják: „Mindannyian megdöbbenve hallottuk a szörnyű hírt az olaszországi késelésről, amelynek következtében több ember kórházba került, köztük a kölcsönadott középhátvédünk, Pablo Mari is. Kapcsolatba léptünk Pablo ügynökével, aki elmondta, hogy kórházban van, és nincs komolyabb baja.”

A futballistának üzent a Twitteren az olasz klubja is. A posztban többek között azt írták: „szeretünk, harcolj tovább, ahogy tudsz, harcos vagy és hamarosan felépülsz”.

A Sky.Tg24 azt írja, Pablo Marit a milánói Niguarda kórházba szállítottak, eszméleténél van, állapota nem súlyos. Várhatóan még az éjszaka meglátogatja a klub vezérigazgatója, Adriano Galliani és edzője, Raffaele Palladino.

Szemtanúk elmondása szerint a támadó a Carrefour szupermarketben felkapott egy kést a kirakatból, és minden figyelmeztetés nélkül elkezdett találomra emberek felé bökni, írja az Ansa.it.

A súlyos állapotban lévő sérülteket mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről.

Az olasz lap szerint a támadó egy 46 éves férfi, akit őrizetbe vettek. A támadás indítéka egyelőre nem tisztázott, de az olasz média arról ír, hogy a férfinak mentális problémái vannak. „Állítólag elfogása óta továbbra is értelmetlen mondatokat mond, nyilvánvaló zavarodott állapotának megfelelően” – írja az Ansa.it.

A milánói tartományi csendőrség a vizsgálat első adatai alapján kizártnak tartja, hogy terrortámadás történt volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!