Nukleáris elrettentés kell Észak-Korea ellen, mondja a dél-koreai védelmi miniszter

2022. október 26. – 20:56

Másolás

Vágólapra másolva

Nukleáris elrettentésre kell áttérni az észak-koreai atomprogrammal kapcsolatos politikában, amely eddig az atomfegyverek kifejlesztésének meggátolására összpontosított – jelentette ki szerdán Li Dzsong Szup dél-koreai nemzetvédelmi miniszter.

A miniszter a kormányzó Néphatalom Pártján belül az észak-koreai nukleáris fenyegetéssel foglalkozó bizottság ülésén beszélt az általa követendőnek tartott új stratégiáról. Ennek értelmében „elsőbbséget kell kapnia az atomfegyverek használatától való elrettentésnek,

világosan értésére adva a phenjani vezetésnek, hogy amennyiben nukleáris fegyvereket használ, akkor az észak-koreai rezsim teljesen el fog tűnni”.

Li Dzsong Szup további intézkedéseket sürgetett az Egyesült Államok „kiterjesztett elrettentésre” vonatkozó kötelezettségvállalása kapcsán is. Ez az Államok katonai lehetőségeinek teljes palettáját, ideértve nukleáris képességeit is magában foglalja szövetségesei védelmében. Ezzel összefüggésben tárgyalásokat folytatnak Washingtonnal, tervezik Szöul részvételének kibővítését a hírszerzési értesülések megosztásában, a katonai tervezésben, valamint a hadgyakorlatokban is.

Phenjan idén rekordszámú rakétakísérletet hajtott végre, amivel fokozta a feszültséget a Koreai-félszigeten, és felerősítette a félelmeket, hogy 2017 óta először nukleáris kísérletet is végrehajt.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség a szöuli törvényhozás szerdai zárt körű meghallgatásának résztvevőitől úgy értesült, hogy a dél-koreai hírszerzés szerint a kommunista állam még a november 8-i félidős amerikai kongresszusi választás előtt végrehajthat nukleáris tesztet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!