Megjelentek Kanye West első neonáci követői

2022. október 25. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

Nem csitulnak a kedélyek az elmúlt napokban antiszemita ámokfutást rendező Kanye West körül. Miután korlátozták a rapper Instagramját és a Twitterét, a Balenciaga is megszüntette a vele való együttműködést és várhatóan az Adidas is meg fogja, elhatárolódott tőle a Universal kiadó (a nagykiadóhoz tartozó Def Jammel épp mostanában járt le West szerződése), most pedig Hollywood egyik legnagyobb ügynöksége, a CAA bontott vele szerződést az LA Times szerint.

Amerikában három nagy ügynökség dominálja a piacot, ha művészek és sztárok menedzsmentjéről van szó, a másik kettő cég vezetői már korábban Kanye West bojkottjára szólították fel az embereket, most pedig a CAA döntött úgy, hogy megválik a problémás előadótól. Közben az MRC gyártócég is bejelentette, hogy nem folytatják a Kanye Westről szóló dokumentumfilmjük folytatását, miközben West a háttérben épp azon dolgozik, hogy megvásárolja a szélsőjobbos, konteóhívő amerikai közösségi oldalt, a Parlert.

Westet a konteóktól és faji előítéletektől hemzsegő kirohanásai miatt egyébként otthagyta eddigi ügyvédje, Camille Vasquez is. Vasquez Johnny Depp védőügyvédjeként lett ismert az Amber Heard elleni perben, az ügyvéd azonban nem volt hajlandó tovább együtt dolgozni a rapperrel, miután West nem vonta vissza antiszemita kijelentéseit, és nem kért elnézést azok miatt.

Miközben a legtöbben menekülnek a rapper közeléből, megjelentek az első követői is. Los Angelesben egy ismert neonáci által vezetett antiszemita szervezet, a Goyim Defense League legalább hét tagja feszített ki többek között „Kanyénak igaza van a zsidókról” feliratú molinót az autópálya felett, és az is látszik, hogy az illetők náci karlendítéssel álltak a hídon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!