Az ukrán légvédelem 18 orosz rakétát lőtt le, az oroszok szerint az ukrán tüzérség lőtte a donyecki területet

2022. október 22. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz haderő szombaton reggel Kh-101-es cirkálórakétákkal és Kalibr rakétákkal lőtte Ukrajnában több helyen az alapvető infrastruktúrát. Az ukrán légvédelem 18 orosz rakétát lőtt le – írja az Ukrainska Pravda. A nem ellenőrizhető hitelességű közlés szerint az orosz légierő legalább tíz Tu-160-as és Tu-95-ös stratégiai repülőgépet vetett be, amelyek a Rosztovi megyei Volgodonszk környékéről indultak a támadásban.

A lap szerint összesen 17 darab Kh-101 (Kh-555) cirkálórakétát indítottak el, emellett 16 Kalibr cirkálórakétát indítottak a Fekete-tenger vizein állomásozó hajókról, Volodimir Zelenszkij viszont később összesen 36 rakétáról számolt be.

Hasonlóan nem ellenőrizhető a TASSZ orosz hírügynökség beszámolója arról, hogy az ukrán hadsereg Grad rakétákkal, tüzérségi fegyverekkel, tankokkal és gránátvetőkkel lőtte a Donyecki Népköztársaság (DPR) területét. Összesen 194 különböző kaliberű lövedéket lőttek ki Donyeck, Zajcevo, Golmovszkij, Gorlovka, Jaszinovataja és Makejevka területére. A jelentés szerint két civil meghalt, és két sebesült van.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!