Erdoğan szerint Putyin nyitottabbá vált a tárgyalásokra

2022. október 21. – 11:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Recep Tayyip Erdoğan török elnök pénteken közölte, hogy a közeljövőben felhívja telefonon Vlagyimir Putyint és Volodimir Zelenszkijt is.

„Úgy láttam, hogy Putyin sokkal lágyabb és nyitottabb a tárgyalásokra (Kijevvel), mint korábban. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a következő napokban, miután telefonon beszélek mindkét vezetővel” – mondta Erdoğan az azerbajdzsáni útjáról hazatérő repülőgépén az újságíróknak.

Erdoğan találkozni fog Ulf Kristersson újonnan megválasztott svéd miniszterelnökkel is, hogy megvitassák Svédország NATO-csatlakozási kérelmét, amelyet Törökország ellenez. Így fogamazott:

„Az új miniszterelnök kiáll a terrorizmus elleni küzdelem mellett. Természetesen az őszinteségét tesztelni fogjuk a megbeszélésen”.

A török elnök azt is közölte, hogy nem látja akadályát az ENSZ által tető alá hozott ukrán fekete-tengeri gabonaexportot lehetővé tevő megállapodás meghosszabbításának. A júliusban aláírt megállapodás keretében már több mint 8 millió tonna gabonát és egyéb élelmiszert exportáltak Ukrajnából.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!