Az orosz külügyminiszter szerint nincs értelme fenntartani a nyugati orosz nagykövetségeket

2022. október 20. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Oroszország nem látja értelmét annak, hogy fenntartsa korábbi jelenlétét a nyugati országokban” – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a diplomáciai szolgálatba felvett fiatal diplomások találkozóján kedden. Erről az orosz állami hírügynökség, a Tass is beszámolt (angolul itt: News.am)

„Semmi értelme nincs annak, hogy a nyugati országokban fenntartsuk a korábbi jelenlétet. Embereink olyan körülmények között dolgoznak, amelyek aligha nevezhetők emberinek. Állandó problémákkal, fenyegetésekkel kell szembenézniük. Nincs ott munka, amióta Európa úgy döntött, hogy kizár minket, és leállít minden gazdasági együttműködést velünk. Nem lehet valakit arra kényszeríteni, hogy kedveskedjen” – mondta.

Lavrov szerint a nyugati országokkal szemben az ázsiai, afrikai és latin-amerikai országok éppen ellenkezőleg, nagyobb figyelmet igényelnek.

Az orosz külügyminisztérium most átirányítja tevékenységét mind külföldön, mind a központi hivatalban, és a „súlypontot” olyan országok felé helyezi át, amelyek készek egyenrangú és kölcsönösen előnyös alapon együttműködni Oroszországgal, és ígéretes közös projekteket keresnek – mondta.

Szerdán a nagy britanniai orosz nagykövetség Twitter-fiókja is megosztotta az orosz külügyminiszter fiatal diplomásokkal készült csoportképét Lavrov fenti idézetével, ami arra utalhat, hogy a nyugati orosz nagykövetségek valóban készülődnek az átszervezésre.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!