A közömbösség és a manipuláció veszélyére figyelmeztetett Zelenszkij a Frankfurti Könyvvásáron

2022. október 20. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

A manipuláció és az azt lehetővé tevő közömbösség veszélyére figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a Frankfurti Könyvvásáron közvetített videoüzenetében, információközlésre és párbeszédre ösztönözve a hallgatóságot.

A videofelvételben Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a manipulálás elkerülése érdekében „kiváltképp fontos, hogy megosszuk az információt arról a borzadalomról, melyet Oroszország mért Ukrajnára”. „A tudás és az ismeretek hiánya” miatt van, hogy az emberek elfogadják az olyan országok politikáját, mint Oroszország vagy Irán – mondta az ukrán államfő.

Az ukrán államfő emellett felszólította a hallgatóságot, hogy írjanak, tegyenek közzé és terjesszenek olyan könyveket, melyek „Európa meggyengítőiről” szólnak. Az írókhoz és szerzőkhöz fordulva szorgalmazta, hogy látogassanak el a háború sújtotta hazájába, hogy saját szemükkel lássák, népe min megy keresztül nap mint nap. Kiemelte, hogy Oroszország és Irán láthatóan nem képviseltette magát a kedd este megnyílt németországi eseményen, amely egyébként a világ legnagyobb könyvszakmai találkozójának számít. Ezek az országok, mint mondta, „kevésbé vannak jelen a kulturális közegekben, ugyanakkor aktívan tevékenykednek ott, ahol minden elpusztul”.

Zelenszkij felesége ugyancsak kiemelt vendég lesz a könyvvásáron; ő személyesen látogat el Frankfurtba.

(MTI)

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!