Liz Truss beismerte, hogy hibázott, de a következő választás után is miniszterelnök maradna

2022. október 17. – 23:33

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem volt tökéletes” miniszterelnöksége első hónapja, de „rendbe hozta” a hibákat – mondta hétfő este a BBC-nek adott interjújában Liz Truss brit kormányfő. Szerinte ő továbbra is elkötelezett az alacsony adók mellett, de az utóbbi napokban a gazdasági stabilitás érdekében kénytelen volt visszavonni korábbi tervei nagy részét.

Liz Truss miniszterelnöki széke azután ingott meg, hogy megválasztása után drasztikus adócsökkentési programot hirdetett pénzügyminiszterével, amely a lakosságtól kezdve a befektetőkön keresztül minden oldalról óriási ellenvetést váltott ki. Truss azóta lecserélte pénzügyminiszterét, újat nevezett ki, és a program nagy részét is visszavonták, népszerűsége azonban egyik mélypontot éri el a másik után.

Sokan ezért arról beszélnek: Liz Trussnak napjai vannak hátra miniszterelnökségéből. Ő azonban nem így gondolja, a BBC-nek adott interjújában le is szögezte, hogy nem csak a következő választásokig vezetné az országot, de azon a pártja miniszterelnök-jelöltje is ő lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!