Újabb áldozatát kereshette a kaliforniai sorozatgyilkos, amikor elkapták

2022. október 16. – 23:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrök elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy lelőtt hat férfit és megsebesített egy nőt a kaliforniai Stocktonban – írja az MTI.

A gyanúsítottat, a büntetett előéletű 43 éves Wesley Brownleet sötét ruházatban, maszkkal a nyaka körül fogták el, a helyi rendőrfőnök, Stanley McFadden szerint szinte biztosak abban, hogy egy újabb gyilkosságra készült.

Az esetben minden gyilkosság vagy hajnalban, vagy késő este történt. Az elkövető lesből támadt, de sosem rabolta ki az áldozatokat, a gyilkosságoknál pedig semmi jel nem mutatott arra, hogy bármi köze lenne a haláloknak a kábítószerhez vagy a szervezett bűnözéshez. A rendőrség csak az ötödik gyilkosság után jelentette be, hogy egy lehetséges sorozatgyilkosról lehet szó.

Wesley Brownlee – Fotó: AFP
Wesley Brownlee – Fotó: AFP

A hatóságok feltételezése szerint ugyanebbe a gyilkosságsorozatba tartozik egy másik, tavaly áprilisban történt emberölés és egy meghiúsult gyilkosság is a Stocktontól mintegy száz kilométerre fekvő Oaklandban.

Mindegyik áldozat egyedül volt, amikor megölték, mindegyiküket teljesen váratlanul érte a támadás az utcán, vagy miközben autóban pihentek. A rejtélyes stocktoni gyilkosságokról itt írtunk korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!