Brit fiatalok tehéntejet locsoltak szét boltokban, hogy így hívják fel a figyelmet a tejtermeléssel járó környezetszennyezésre

2022. október 16. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az Animal Rebellion környezetvédő aktivistacsoport tagjai szupermarketek polcairól leemelt tejesflakonok tartalmát locsolták szét az Egyesült Királyságban több helyszínen, hogy így tiltakozzanak az állati eredetű tej termelésével járó környezetkárosítás ellen – írja a Telegraph.

A csoport tagjai szombaton egy koordinált akció keretein belül Londonban, Manchesterben, Norwichban és Edinburghban is videóra vették, ahogy tejet öntenek az üzletekben a földre. A felvételeket az Animal Rebellion Twitter-oldalán tették közzé.

Az Animal Rebellion „növényi alapú jövőt” követel, az akcióval arra próbálták meg felhívni a figyelmet, hogy a gazdákat támogatni kell a fenntartható, növényi alapú élelmiszerekre való áttérésben.

Az egyik tiltakozó fiatal a Telegraphnak elmondta: „Liz Truss és Ranil Jayawardena (környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékügyi államtitkár, a szerk.) ismét úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják a jobb jövő építésére irányuló felhívásokat. A növényi alapú jövő egy gyönyörű világot jelentene mindannyiunk számára, ahol virágzik a természet és az élet. Ebben az átmenetben a gazdák megfelelő támogatását célzó lépéseket most kell elkezdeni.”

Pénteken olajellenes aktivisták paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh üveggel védett festményét a Nemzeti Galériában, Londonban. Az akcióval az élelmiszer- és energiaválságra próbálták meg felhívni a figyelmet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!