Az ukránok szerint vallási vitából indult ki a belgorodi lövöldözés szombaton

2022. október 16. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója szerint a két önkéntes, akik szombaton tüzet nyitottak társaikra a belgorodi lőtéren, vallási vita után követte el a támadást.

A sajtóértesülések szerint legalább 11-en meghaltak és 15-en megsebesültek a támadásban. A régió kormányzója vasárnap nem erősítette meg az áldozatok számát, de azt elmondta, hogy a lövöldözésben nem halt meg sem civil, sem a régió állampolgára.

A két támadót a helyszínen agyonlőtték, az orosz védelmi minisztérium szerint terroristák voltak. A New York Times azt írja, hogy az elkövetők önkéntesként csatlakoztak az orosz hadsereghez, és egy lőtéren tartott lőgyakorlat során lőttek más katonákra.

Olekszij Aresztovics, Zelenszkij tanácsadója egy YouTube-interjúban azt mondta, hogy a támadók a közép-ázsiai tádzsikisztáni nemzetből származtak, de ez még nem nyert megerősítést. Az orosz minisztérium közölte, hogy a támadók a Független Államok Közösségéhez tartozó országból származtak. A szövetség kilenc volt szovjet köztársaságot tömörít, köztük Tádzsikisztánt. Tádzsikisztán túlnyomórészt muszlim vallású, míg az oroszok fele a kereszténység különböző ágait követi.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!