11-en meghaltak Belgorod lőterén egy lövöldözés közben

2022. október 15. – 21:46

Másolás

Vágólapra másolva

11 ember meghalt és 15 másik megsebesült lövöldözés közben egy lőtéren az oroszországi Belgorod régióban – közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium, írja az Interfax. A támadás a minisztérium szerint terrorista cselekmény volt. Úgy tudni, hogy két elkövető volt, akik valamelyik posztszovjet ország állampolgárai.

„Két terroristát megöltek a helyszínen”

– írja a minisztérium közleményében. A hírek szerint egy különleges katonai műveletben önkéntesnek jelentkezők lőfegyveres kiképzése közben a terroristák kézifegyverekkel tüzet nyitottak.

A New York Times azt írja, hogy az elkövetők önkéntesként csatlakoztak az orosz hadsereghez, és egy lőtéren tartott lőgyakorlat során lőttek más katonákra. Kiemelik, hogy az orosz média legalább hét, a mozgósításhoz köthető halálesetről számolt be a közelmúltban. Szeptember végén Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte, hogy „hibák” voltak abban, ahogyan az orosz kormány végrehajtotta a sorozásokat. Például sokgyermekes apákat, krónikus betegségben szenvedő férfiakat vagy a katonai korhatár felettieket is tévesen soroztak be.

Belgorod kormányzója szerint az ukrán fegyveres erők lövései rongálták meg az épületet október 13-án – Fotó: Stringer / Reuters
Belgorod kormányzója szerint az ukrán fegyveres erők lövései rongálták meg az épületet október 13-án – Fotó: Stringer / Reuters

Korábban Belgorodban kigyulladt egy üzemanyagraktár, miután lövések érték. Az orosz határ menti régiók, köztük Belgorod is azzal vádolják Ukrajnát, hogy elektromos vezetékeket és üzemanyagraktárakat támadnak.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!