Egy hároméves kislány élte csak túl a thaiföldi óvodai lövöldözést

2022. október 8. – 19:19

frissítve

Egy hároméves kislány élte csak túl a thaiföldi óvodai lövöldözést
Virágok sorakoznak az óvoda kapujában Nong Bua Lamphu városában – Fotó: Manan Vatsyayana / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A legjobb barátnője mellett aludt a hároméves Emmy a thaiföldi óvodában csütörtökön ebéd után, amikor egy volt rendőr tüzet nyitott, és késsel támadt áldozataira az épületben Nong Bua Lamphu városában.

Összesen 37 embert ölt meg, köztük 24 gyerek volt.

Az egyetlen túlélő Emmy, akire ébren találtak rá a helyszínre érkező rendőrök, összekuporodva feküdt csoporttársai holtteste mellett. Nem világos, hogy ő hogyan élte túl, miközben mindenki más meghalt az óvodában. „Fogalma sem volt arról, hogy mi történt, amikor felébredt” – mesélte a BBC-nek Emmy nagyapja. A kislány azt hitte, hogy a barátai még alszanak. Egy rendőr betakarta a szemét, és kivitte a teremből.

A támadó hazament, és megölte a feleségét, a gyerekét, majd magával is végzett. A támadás indítékáról egyelőre hivatalosan semmit sem tudni, de helyi sajtóértesülések szerint a rendőrt nemrég elbocsátották az állásából, kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt folyt ellene eljárás. Órákkal a támadás előtt kellett megjelennie a bíróságon.

Az egyik helyi tévé egy pedagógusra hivatkozva arról számolt be, hogy a támadó gyereke is az oktatási intézménybe járt, de már egy hónapja nem látták. Az igazgató azt mondta a BBC-nek, hogy általában 92 gyerek van az intézményben, de a rossz idő és egy lerobbant busz miatt csütörtökön csak 24-en értek be.

Prayuth Chan-ocha miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azonnali vizsgálatot rendelt az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!