Szabotázs miatt nem jártak órákon át a vonatok Németország északi részén

2022. október 8. – 16:22

frissítve

Szabotázs miatt nem jártak órákon át a vonatok Németország északi részén
Utasok várakoznak a pályaudvaron Berlinben, miután kábelek elvágása miatt nem jártak a vonatok 2022. október 8-án – Fotó: John MacDougall / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szabotázsakció miatt órákon át szünetelt a vonatközlekedés Észak-Németország nagy részében szombat délelőtt, jelentették be a helyi hatóságok. Egyes nemzetközi járatok sem tudtak menetrend szerint áthaladni az országon, mielőtt délelőtt 11-kor helyreállt a közlekedés.

A Deutsche Bahn vasúttársaság szerint két helyszínen – Berlinnél és Észak-Rajna-Vesztfáliában – több olyan kommunikációs kábelt elvágtak, amelyek elengedhetetlenek a vonatok biztonságos közlekedéséhez, írja az MTI. Volker Wissing közlekedési miniszter megerősítette, hogy minden bizonnyal bűncselekmény történt. „Azt tudjuk, hogy két helyen elvágták a kábeleket” – mondta a Politico szerint.

A német lapok szerint a szabotázst olyan valaki követhette el, akinek széleskörű ismeretei voltak a Deutsche Bahn kommunikációs hálózatáról. A vizsgálatba a rendőrség is bekapcsolódott, a vasútvonalak felügyeletét megerősítették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!