Sötétített üvegű traktorral lepte meg Putyint születésnapjára Lukasenko

2022. október 7. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

Traktort adott ajándékba a belarusz elnök, Alekszandr Lukasenko Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta belarusz állami hírügynökség.

Arra a kérdésre, milyen traktort ajándékozott Putyinnak, Lukasenko azt felelte, egy kézműves belarusz traktort, a legjobbat, amilyet ő maga is használ. Hozzátette, a traktorhoz ajándékba ad egy vetőgépet is.

„Majd gabonát fogunk vetni, esetleg valami mást. Több dologra is fel lehet használni. Élelmiszert termesztünk. Így Duda (Andrzej Duda lengyel elnök), Morawiecki (Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő) és Európa nem fog éhezni, nem kell kenyeret lopni Ukrajnából” – fogalmazott Lukasenko Szentpéterváron, ahol a Független Államok Közösségének (FÁK) egynapos informális ülésén vesz részt.

Helyszíni beszámolók szerint a szentpétervári ülésen Lukasenko a traktor – egy BELARUS 1523.3 – papírjait adta át Putyinnak.

A traktort gyártó Minszki Traktorgyár (MTZ) a Telegramon azt közölte, hogy magát a járművet éppen összeszerelik, és hozzátették, hogy a vezetőfülke ablakai sötétítettek, a fülkébe pedig klímaberendezést is beszereltek.

Belarusban a traktorgyártás már a Szovjetunió idejében is az ország egyik legfontosabb iparága volt. Négy éve Lukasenko – aki a Szovjetunió idején termelőszövetkezeti elnök volt – négy zsák saját termesztésű krumplit ajándékozott Putyinnak a karácsonyi ünnepekre.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!