Kivégeztek egy elítéltet Texasban

2022. október 6. – 09:25

frissítve

Kivégeztek egy elítéltet Texasban
John Henry Ramirez ismeretlen időpontban készült rendőrségi képe – Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Gyilkosságért kivégeztek Texasban egy elítéltet, aki alig több mint egy dollár miatt brutálisan meggyilkolt egy többgyerekes édesapát tizennyolc évvel ezelőtt, írja az MTI.

John Henry Ramirez 2004-ben huszonkilenc késszúrással megölt egy bolti eladót, és 1,25 dollárt rabolt el tőle. A pénzből kábítószert akart venni. 2008-ban ítélték halálra.

Áldozata kilenc gyermek apja volt, és éjszakánként egy kisboltban dolgozott a texasi Corpus Christiben.

Az elítélt hosszas jogi csatát vívott az állammal, mert arra tartott igényt, hogy halála pillanatában lelkésze tegye rá a kezét, és hangosan imádkozzon. Ezt Texas biztonsági és eljárási okokra hivatkozva meg akarta tagadni tőle, de a legfelsőbb bíróság az elítéltnek adott igazat. Arról nem számoltak be, hogy valóban így ért-e véget Ramirez élete.

Az elítélt az utolsó szó jogán elmondta: sajnálja és megbánta tettét, és reméli, hogy kivégzése elhozza a várt lezárást számukra.

Joe Biden egyik fő kampányígérete volt, hogy tenni fog a halálbüntetés felszámolásáért, tavaly három ügyet is bemutattunk, amelyek azt jelzik, hogy változóban van a halálbüntetéshez való hozzáállás. Az Egyesült Államok ötven tagállama közül huszonháromban nincs már halálbüntetés.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!