Észak-Korea két újabb rakétát indított a Japán-tenger irányába

2022. október 6. – 07:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal legutóbbi kísérlete után Észak-Korea két újabb rakétát indított a Japán-tenger irányába, írja az MTI dél-koreai közlés alapján. A rakétákat az észak-koreai főváros, Phenjan térségéből bocsátották fel a vezérkari főnökök egyesített bizottsága szerint.

Az ENSZ határozatai megtiltják Észak-Koreának, hogy bármilyen hatótávolságú ballisztikus rakétákat teszteljen, amelyek közül néhány nukleáris robbanófej hordozására is alkalmas. Az Egyesült Államok és a NATO is határozottan elítélte a kísérletet.

Az észak-koreai külügyminisztérium az Egyesült Államokat bírálta, amiért „indokolatlanul” az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé utalja az észak-koreai néphadsereg „jogos ellenintézkedéseit a Koreai-félszigeten a katonai feszültséget fokozó dél-koreai–amerikai közös gyakorlatok ellen”.

Phenjan a közleményben nem tett említést a csütörtöki rakétatesztről, de azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy „komoly fenyegetést” jelent a térség stabilitására az, hogy a Ronald Reagan repülőgép-hordozót a Koreai-félsziget előtti vizekre vezényelte.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea szerdán négy föld-föld rakétát indított a Japán-tenger felé, hogy ezzel is jelezze, képesek elrettenteni Phenjan bármilyen agresszióját.

Az orosz-ukrán háború árnyékában kezdett el újra rakétázni Kim Dzsongun észak-koreai diktátor, a fegyverkísérletekről ebben az áprilisi cikkünkben írtunk részletesen>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!