Hiába követelte egy holland város, hogy a Twitter tüntesse el a helyi pedofil sátánistákról szóló kamusztori posztjait, a bíróság szerint ez nem így megy

2022. október 5. – 07:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pert vesztett a Twitter ellen a Bodegraven-Reeuwijk nevű holland város, nem is akármilyet: a település azt követelte a Twittertől, hogy állítsa meg annak a kamusztorinak a terjedését, amely szerint a város valaha egy sátánista pedofil szektának adott helyet. Minderről a BBC számolt be.

A megalapozatlan állítások, miszerint a város a 80-as években ilyen típusú bűncselekmények helyszíne volt, a 2000-es években kezdtek el terjedni, a pletykák mögött három férfi állt. Egyikük azt állítja, ő is a szekta áldozata volt, és gyerekként gyilkosságokat is látott. Jelenleg mindhárman börtönben ülnek más ügyek miatt, például felbujtás és kormánytagok halálos megfenyegetése miatt.

A sztoriban hívő konteósok a történet hírére elkezdték látogatni a 35 ezres város temetőjét, és az elhunyt gyerekek sírjaira feliratokat írtak. Ez kikészítette a helyieket, főleg azokat, akiknek a halott gyermeke a temetőben fekszik.

A hágai helyi bíróság most azt közölte, hogy nem utasítja a Twittert az összes ilyen poszt eltávolítására, de arra igen, hogy ha a város bizonyos posztok eltávolítását kéri, akkor azt tegyék meg. A Twitter érvelése szerint képtelenség jól működő szűrőt gyártani úgy, hogy az ne tiltson le jogszerű posztokat is Bodegravenről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!