Angelina Jolie állítja: Brad Pitt fojtogatta az egyik gyereküket, majd sörrel és borral öntötte le őket

2022. október 5. – 11:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Verbálisan és fizikailag is bántalmazta Brad Pitt Angelina Jolie-t és gyerekeiket egy 2016-os repülőút során, Jolie-t megszorongatta, egyik gyereküket fojtogatta, egy másikat pedig felpofozott, majd sört és bort öntött rájuk – ezt állítja a színésznő egy új bírósági beadványban, írja a Sky News.

A pár 2016-ban vált el, Jolie a Franciaországból az Egyesült Államokba tartó magángépen történt incidens után öt nappal adta be a válókeresetet Pitt ellen.

Egy augusztus elején nyilvánosságra került bírói dokumentum alapján valószínű, hogy Jolie névtelenül nyújtott be panaszt az FBI ellen, amiért nem emeltek vádat 2016-ban Pitt ellen az ügyben. A dokumentumból valószínűsíthető, hogy az amerikai színésznő hat éve névtelenül adta be azt a keresetet, amelyben azt vallotta a nyomozóknak, hogy a repülőúton Pitt ordítozott vele, megragadta a fejét, megrázta és a mosdó falához lökte őt, miközben többször is ököllel ütötte a plafont. Emiatt az FBI vizsgálatot indított, de végül nem emeltek vádat, mert Pitt tisztázta magát.

Szeptember elején a színésznő ismét beperelte Pittet, amiért az – Jolie állítása szerint – azért akarta átvenni az irányítást a 2008-ban közösen vásárolt Chateau Miraval borászat felett, hogy Jolie egy dollár hasznot se láthasson a cég nyereségéből. Jolie ezért 250 millió dollárra (kb. 101 milliárd forintra) perli Pittet. Korábban Pitt azért perelte be Jolie-t, mert a színésznő Pitt hozzájárulása nélkül adta el a közös franciaországi szőlőbirtokukban lévő részesedését egy orosz oligarchának.

Jolie a keresetben azt állítja, hogy volt férje megpróbálta felhasználni az ő pénzügyi részesedését a borászatban, hogy így kényszerítse rá őt egy „titoktartási záradék” aláírására. A színésznő szerint a volt férje azt akarta elérni, hogy ne beszélhessen nyilvánosan a 2016-os repülőúton történtekről.

Ennek az eljárásnak a részeként most egy új beadványban részletezte az incidenst Jolie. A dokumentum szerint „a hosszú, éjszakai repülés során Pitt fizikailag és verbálisan bántalmazta Jolie-t és gyermekeiket, akik akkor 8 és 15 év közöttiek voltak”.

A színésznő állítja, Pitt már a repülőút kezdete előtt agresszívan viselkedett, majd miután felszállt a gép,

először kiabálni kezdett a gyerekekkel, majd az egyiküket fojtogatni kezdte, a másikat pedig arcon ütötte. A védelmükre kelő Jolie-t Pitt megragadta a fejénél és megrázta, majd megragadta a vállát, és újra megrázta, mielőtt a fürdőszoba falához lökte volna – áll a beadványban.

Pitt ezt követően sörrel és borral is leöntötte a színésznőt és gyerekeiket, miközben verbálisan bántalmazta őket. Leszállás után a színész állítólag megakadályozta, hogy a család elhagyja a gépet, és ismét fizikailag bántalmazta egyik gyerekét.

„Néhány gyerek könyörgött Pittnek, hogy hagyja abba. Mindannyian megijedtek és sírtak” – írja Jolie a beadványban.

A Miraval-birtok a délkelet-franciaországi Correns faluban található, és a pár mintegy 25 millió euróért vásárolt benne részesedést. A beszámolók szerint a vételár 60 százalékát Pitt, 40 százalékát pedig Jolie fizette. A pár 2014-ben ezen a birtokon házasodott össze. Angelina Jolie 2016-ban adta be a válókeresetet, a válásuk pedig három éven át húzódott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!