Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t, szerinte a volt felesége kárt akart neki okozni

2022. június 7. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t, mert szerinte a volt felesége szándékosan kárt akart neki okozni. Jogi dokumentumok szerint Angelina Jolie Brad Pitt hozzájárulása nélkül adta el a közös franciaországi szőlőbirtokukban lévő részesedését egy orosz oligarchának. A vád szerint ezzel arra kényszerítette a volt férjét, hogy "egy mérgező kapcsolatokkal és szándékokkal rendelkező idegennel" társuljon – írja a BBC.

Angelina Jolie és Brad Pitt 2008-ban szerzett többségi részesedést a Chateau Miraval SA nevű francia cégben, amely egy dél-franciaországi kúriát és egy hozzá tartozó szőlőültetvényt is birtokol. A pár 2014-ben ezen a birtokon házasodott össze.

Brad Pitt most azt állítja, ő és volt felesége megegyeztek abban, hogy a másik engedélye nélkül nem adják el a cégben lévő részesedésüket. A brit PA hírügynökség birtokába jutott jogi dokumentumokban viszont az áll, hogy Angelina Jolie Pitt tudta nélkül adta el a részesedését egy luxemburgi székhelyű szeszesital-gyártónak, amelyet egy orosz oligarcha, Jurij Shefler irányít.

Brad Pitt ügyvédei azt állítják, hogy a Miraval Pitt irányítása alatt több millió dolláros forgalmat ért el, és a világ egyik legismertebb rosé-gyártója lett, miközben Angelina Jolie "semmit sem tett hozzá" a cég sikerhez. Sőt, állításuk szerint arra törekedett, hogy a részesedése eladásával kárt okozzon Pittnek. “Jolie tudta, hogy Shefler és társai megpróbálják ellenőrizni a Pitt által felépített üzletet, és megpróbálják aláásni Pitt befektetését” – áll a múlt héten benyújtott dokumentumokban.

Az ügyvédek szerint a Shefler “gyilkos üzleti taktikákkal és kétes szakmai társulásokkal” szerzett magának hírnevet, és a vele való társulás "veszélyezteti a Pitt által oly gondosan felépített márka hírnevét". Mindez Jolie jogellenes és károkozó magatartásának közvetlen következménye."

A Miraval-birtok a délkelet-franciaországi Correns faluban található, és a pár mintegy 25 millió euróért vásárolt benne részesedést. A beszámolók szerint a vételár 60 százalékát Pitt, 40 százalékát pedig Jolie fizette.

Angelina Jolie 2016-ban adta be a válókeresetet, a válásuk pedig három éven át húzódott. Jolie állítólag 2021 januárjában tájékoztatta Pittet az eladással kapcsolatos döntéséről. Pitt ügyvédei esküdtszéki tárgyalást kértek, míg Jolie képviselői egyelőre nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!