Megbüntették Kim Kardashiant, amiért sunyiban reklámozott kriptovalutát

2022. október 3. – 17:50

Megbüntették Kim Kardashiant, amiért sunyiban reklámozott kriptovalutát
Kim Kardashian a Dolce & Gabbana új kollekciójának bemutatóján idén szeptemberben Milánóban – Fotó: Miguel Medina / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) 1 millió dollárra (jelenlegi árfolyamon 427 millió forintra) büntette Kim Kardashiant, amiért úgy posztolt az Instagramján egy kriptovaluta-tokenről, hogy nem jelezte, ezért pénzt kapott – írja a Sky.

Kardashian az Instagramján az EthereumMax tokenjéről posztolt, amiért 250 ezer dollárt kapott. A büntetés ugyan csak 1 millió dollár, de vissza kell fizetnie a reklámért kapott gázsit, illetve kamat is került az összegre, így összesen 1,26 millió dollárt (538 millió forint) kell kicsengetnie.

Az amerikai törvények szerint bizonyos kriptovalutával kapcsolatos hirdetéseknél nem csak azt kell világossá tenni, hogy reklámról van szó, hanem hogy mennyit, honnan és milyen formában kapott érte bármit a posztoló – mondta Gary Gensler, a SEC elnöke.

Kardashian még 2021 júniusában posztolt – csupa nagybetűvel – a tokenról, azzal a szöveggel, hogy ez semmiképpen sem pénzügyi tanács, csak arról ír, amit a barátai mondtak neki az EthereumMaxról. Összesen 331 millió követője van az Instagramon.

Kardashian ügyvédei közleményben jelentették be, hogy ügyfelük mindenben együttműködött a SEC-vel, és mindent meg fog tenni a jövőben is, de végre most már maga mögött hagyva az esetet összpontosítani tud a többi üzleti ügyére.

Pár évvel korábban Floyd Mayweather Jr ökölvívót és DJ Khaledet is megbüntették, amiért úgy posztoltak kriptovalutáról, hogy nem tették közzé, kaptak is érte valamit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!