Majdnem felkapta a hurrikán az amerikai meteorológust, aki élő adásban rúgott tökön egy egyetemistát

2022. szeptember 29. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Itthon talán nem az időjárással foglalkozó újságírók élete a legrázósabb. Ám Jim Cantore nem először került bajba, és ért el milliós nézettséget, amikor cudar körülmények között tudósított záporról, zivatarról vagy éppen hurrikánról.

Majdnem komoly bajba került Jim Cantore, a neves amerikai meteorológus, amikor az Ian hurrikánról próbált tudósítani. Az 58 éves Cantore olyan legendának számít a hurrikánvideózásban, mint Michael Jordan a kosárlabdázásban. Több sokmilliós nézettségű videója is elérhető, és nemegyszer került már rázós helyzetekbe, amikor repülő faágak elől kellett elhajolnia, vagy éppen az utolsó pillanatban kapaszkodott meg egy lámpaoszlopban, vagy húzódott szélvédettebb helyre.

Mostani videója magáért beszél, de aki nagyon érzékeny a viharvideókra, annak le is írjuk, hogy Cantore, a Weather Channel (szabatos fordításban az Időjárás Csatorna) munkatársa természetesen azonnal Floridában termett, amikor megérkezett Ian, a hurrikán.

A találkozás emlékezetes maradt, mert Ian is nagyon gyorsan, olykor 250 kilométer/óra körüli sebességgel közeledett a helyszínre, így a széllökések majdnem elsodorták a tudósítót, amikor élőben jelentkezett be a helyszínről.

Jött a szél, támadtak a faágak, vagyis az újságírónak alaposan meggyűlt a baja az elemekkel, de Cantore remekül balanszírozott, kapaszkodott, osont.

Akit érdekel, hogy a legenda korábban milyen helyzetekbe keveredett, annak találtunk még pár csemegét. 2014 januárjában egy Colin Marcelli nevű diák támadt rá élő adásban Charlestonban (Dél-Karolina). Cantore észrevette a tervezett támadást, és egy megelőző tökön rúgást alkalmazott, de a közvetítést nem szakította meg.

2015-ben pedig Massachusettsre csapott le egy hóvihar, Cantore ettől annyira bezsongott, hogy ugrált örömében, ez a videó is rendkívül népszerű lett az Egyesült Államokban.

De valószínűleg ezért a helyzetért sem irigyeljük, ha ide kattint, láthatja, hogy ennél a tudósításnál is eléggé zimankós körülmények között kellett elhajolnia egy faág elől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!