Moszkvai nagykövetség: Minden amerikai állampolgár hagyja el Oroszországot

2022. szeptember 28. – 14:56

Másolás

Vágólapra másolva

Biztonsági figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége, és arra szólította fel az amerikai állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el Oroszországot. A követség oldalán nyilvánosságra hozott közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy orosz–amerikai kettős állampolgárokat is besorozhatnak az orosz hadseregbe, így könnyen ők is az ukrán fronton találhatják magukat. Azt írják:

„Oroszország megtagadhatja a kettős állampolgárok amerikai állampolgárságának elismerését, megtagadhatja az amerikai konzuli segítséghez való hozzáférésüket, megakadályozhatja az Oroszországból való távozásukat, és katonai szolgálatra hívhatja be a kettős állampolgárokat.”

A követség minden amerikai állampolgárt arra szólított fel, hogy ne utazzon Oroszországba, az ott tartózkodóknak pedig az azonnali távozást javasolták. A történet előzménye, hogy Putyin múlt héten részleges mozgósítást rendelt el Oroszországban, ami miatt akár egymillió embert is besorozhatnak a hadseregbe, ezután egy héttel pedig felrobbant az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezeték is, ami a nemzetközi kapcsolatok további elmérgesedéséhez vezethet.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!