Közel 2,5 év után teljesen újranyit Japán a külföldi turistáknak

2022. szeptember 23. – 20:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Október 11-től újra lehet turistaként vízum nélkül utazni Japánba, és a napi érkezési korlátozásokat is eltörlik az országban – írja a Japan Times. A változással közel két és fél év szigorú járványügyi szabályozása ér véget.

A döntést Kisida Fumio japán miniszterelnök jelentette be New Yorkban, ahová az ENSZ közgyűlése miatt utazott. A japán kormány ezzel együtt országos utazási kedvezményprogramot is indít, amelyet korábban a koronavírus-járvány miatt függesztettek fel. Kisida azt mondta: örülne, ha a japánok használnák ezeket a kedvezményeket, mert a gazdaság több szektora is nagyon megsínylette a Covid miatti lezárásokat.

A döntést a japán gazdaság számos szereplője üdvözölte, leghangosabban az ország két légitársasága, a Japan Airlines és az All Nippon Airways (ANA). A bejelentés után az ANA azonnal közölte is: sűríteni fogják járataikat. A légitársaságnak tavaly mindössze 246 ezer utasa volt, szemben a 2019-es 31,9 millióval.

Japánba június óta utazhatnak külföldi turisták, sokáig azonban csak a vezetett, csoportos túrák résztvevői léphettek be az országba. Szeptember 7-étől aztán önállóan is lehetett utazni az országba, de csak azoknak, akik bejegyzett utazási irodákon keresztül foglalták le a repülőjegyüket és a szállodájukat.

Ezek az intézkedések azonban nem voltak népszerűek a külföldi turisták között, akik általában jobban szeretik maguknak foglalni az útjaikat. Ezt október 11-étől fogják tudni megtenni, de három oltásra, vagy egy friss negatív Covid-tesztre továbbra is szükség lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!