Japán megnyitja a határait a turisták előtt, de csak szigorú feltételekkel

2022. június 7. – 13:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Japán két év szigorú beutazási szabályozás után fokozatosan megnyitja határait a turisták előtt, de csak bizonyos feltételekkel léphetnek be az országba – írja az MTI.

Az újranyitás több szakaszból áll majd, először június 10-től csak szervezett turistacsoportok mehetnek. A külföldieknek maszkot kell viselniük, ennek betartására az őket kísérő idegenvezetőknek kell ügyelniük. Ha közvetlen közelről beszélgetnek egymással, még a szabadban is hordaniuk kell a maszkot.

„Az ügyfeleknek nem okoz gondot a maszk viselése beltérben, de 24 órán át már igen”

– mondta James Jang, egy ausztrál utazási iroda munkatársa. Szerinte a kötelező idegenvezetés költségei elriaszthatják az embereket az utazástól.

Májusban már tartottak tesztutazásokat, akkor 50 fős csoportokat engedtek be az országba, leginkább utazási irodák munkatársait. A résztvevők egyikénél mutatták ki a koronavírust.

Kisida Fumio, japán miniszterelnök azt mondta: a határvédelmi intézkedéseket összhangba fogja hozni a többi gazdag országéval.

Egyre több helyen enyhítik a beutazási szabályokat, ez egyrészt a járvány ilyenkor már megszokott enyhülésével, másrészt a turistaszezon beindulásával is magyarázható. Júniustól például Németországban függesztették fel a beutazásra érvényes szabályokat, várhatóan augusztus végéig. Ez azt jelenti, hogy teljesen szabadon lehet utazni az országba, sem oltás, sem teszt nem szükséges.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!