Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete reagált Putyin beszédére

2022. szeptember 21. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

„A színlelt népszavazások és a mozgósítás a gyengeség, az orosz kudarc jelei” – mondta Bridget Brink, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete, miután Putyin előre rögzített videón jelentett be részleges mozgósítást.

Négy ukrajnai régió: Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megszállt területein az oroszok által beiktatott vezetők „népszavazási” terveket terjesztettek elő az Oroszországhoz való csatlakozásról. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán először mondott beszédet azóta, hogy februárban csapatokat küldött Ukrajnába, és a videón arról beszélt, támogatják azokat, akik népszavazást szeretnének tartani ezeken a területeken, és emellett részleges mozgósítást is bejelentett.

„Az Egyesült Államok soha nem fogja elismerni Oroszország igényét az annektált ukrán területekre, és továbbra is kitartunk Ukrajna mellett, ameddig csak kell” – reagált most az USA ukrajnai nagykövete.

Kedden Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó jelentette ki, hogy az Egyesült Államok határozottan elutasítja Moszkva törekvését, és soha nem fogja elfogadni az Oroszország által katonailag megszállt ukrán területeken tartott, színlelt népszavazást.


Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!