Néhány skót futballszurkoló monarchiaellenes rigmusokkal zavarta meg a hétvégi megemlékezéseket

2022. szeptember 19. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy-Britanniában nem mindenki gondol jó szívvel II. Erzsébet királynőre, a skót Celtic szurkolói például többször is monarchiaellenes kiállásokkal hívták fel magukra a figyelmet az elmúlt napokban. Vasárnap, a St. Mirren elleni bajnoki mérkőzés előtt a Celtic-szurkolók egy része azt énekelte, hogy: „Ha gyűlölitek a királyi családot, tapsoljatok”, és egy ilyen feliratú molinót is kifeszítettek a lelátón. Az ír, erősen katolikus gyökerű glasgow-i klub drukkerei a szerdai Bajnokok Ligája meccsükön is monarchiaellenes molinókat helyeztek el stadionban. Emiatt az Európai labdarúgó-szövetség eljárást is indított a Celtic ellen a szurkolóik viselkedése miatt.

A hétvégi Rangers-Dundee United skót bajnokin néhány szurkoló szintén megzavarta a kezdőrúgás előtti egyperces csendet. A vendég drukkerek szektorából füttyszó és becsmérlő skandálások hallatszottak.

A Skót Labdarúgó-szövetség a királynő halála miatt az előző hétvégén elhalasztotta az összes mérkőzést, a mostani hétvége előtt pedig a klubok dönthettek arról, hogy a megemlékeznek-e a királynőről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!