Pénzt gyűjtenek annak a 17 éves iowai tinédzsernek, akinek közel 60 millió forint kártérítést kell fizetnie, miután megölte erőszaktevőjét

2022. szeptember 19. – 09:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzt gyűjtenek Pieper Lewis 17 éves iowai tinédzsernek, akit nemrég azért ítélt a bíróság öt év felfüggesztett börtönbüntetésre, emellett közel 60 millió forint (150 000 dollár) kártérítés kifizetésére kötelezte, mert megölte erőszaktevőjét – írja az NPR.

Az adománygyűjtést Leland Schipper, Lewis egykori matektanára indította el a GoFundMe oldalon. Schipper az adományozóknak szóló üzenetében azt írta, hogy ő is, mint mindenki más, aki ismeri Lewis történetének részleteit, együttérez a lánnyal. Szerinte Lewis az áldozat ebben a történetben, aki az egyetlen kiutat ebből a szörnyű helyzetből abban látta, ha megöli a férfit.

Forrás: KCCI
Forrás: KCCI

A szeptember 13-i ítélethirdetés követő három napban közel 450 000 dollár (közel 120 millió forint) gyűjt össze az adományokat gyűjtő számlán. Schipper eredetileg 150 000 dollárban határozta meg a célt, de amikor világossá vált, hogy már az első 24 órában elérik a kiszabott kártérítés összegét, Lewis egykori matektanára megemelte a limitet. Az összegyűlt pénzt arra fogják felhasználni, hogy kifizessék a kártérítés összegét a megölt férfi családjának. Emellett szeretnék támogatni Lewist abban, hogy folytassa tanulmányait, akár egy saját vállalkozás beindításában, vagy arra is felhasználhatja a számára összegyűjtött pénzt, hogy más fiatalokon segítsen, akik hozzá hasonlóan szexuális bűncselekmények áldozatai.

Lewist 15 éves korában rabolták el és kényszerítették prostitúcióra. A lány elrablója kést tartott Lewis nyakához, és kényszerített őt, hogy látogassa meg a 37 éves Zachary Brooksot, a férfit, aki rendszeresen megerőszakolta a lányt. Miután a férfi megerőszakolta, Lewis az éjjeliszekrényen talált késsel leszúrta a férfit. A lány dühében közel harmincszor döfte a kést a férfi testébe.

Lewis a bíróságon beismerte tettét és a szándékosságot is. Lewis védői a tárgyaláson azzal érveltek, hogy a lány önvédelemből cselekedett, az ügyészek viszont az állították, a férfi már aludt, és nem jelentett közvetlen veszélyt a lányra, mikor Lewis felkapta a kést.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!